Iris Brouwer,

traumapsycholoog MBA &

systeemtherapeut NVRG LIO &

CRKBO gecertificeerd opleider/trainer

Preventieve Traumazorg is de hulpverlening die zich richt op het ondersteunen van de eerste fase van een natuurlijk verwerkingsproces na een vervelend incident. Het is gericht op het aanspreken of herontdekken van het zelfherstellende vermogen van een mens en diens leefomgeving. 

Het is niet de controle overnemen of direct allerlei therapeutische interventies en methodieken toepassen.                                  
 mail: contact@ptss-preventie.nl of bel: (06)50593909

C.V.

Hoi,

Ik ben  Iris Brouwer 

In 1994 ben ik afgestudeerd als psycholoog maar ik was toen al een aantal jaren werkzaam in de particuliere beveiliging. Incidenten tijdens mijn beveiligingswerk zorgde er voor dat ik mij verder ging ontwikkelen in de traumapsychologie. Vanaf 1999 ben ik zelfstandig gevestigd psycholoog en voer ik opdrachten uit in de preventieve traumazorg. Sindsdien begeleid ik slachtoffers en leid ik medewerkers van bedrijfopvangteams op. Ook geef ik agressie trainingen om de weerbaarheid van medewerkers die werkzaam zijn in een agressie - risicosector te versterken. Nu, na 25 jaar is het tijd om mijn kennis vooral aan leidinggevenden over te dragen zodat ook zij weten waarom zij iets op het juiste moment moeten doen en waarom zij op een bepaald moment juist iets niet moeten doen. Het is mijn ervaring dat medewerkers makkelijker re-integreren na een vervelend incident als een leidinggevende dit snapt. Collega's, leidinggevenden, vrienden en familie die dicht om een slachtoffer heen staan hebben veel invloed op herstelprocessen. Hierom ben ik twee jaar geleden systeemtherapie gaan studeren om mij ook in dit gedeelte te specialiseren. 

Mijn belofte: 

Als jij als leidinggevende snapt waarom jij op het juiste moment iets moet doen en waarom jij op een bepaald moment juist iets niet moeten doen zullen de re-integratie processen sneller verlopen. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat steun van doorslaggevend belang is. 

Je kunt mij kennen van: 


  • het bieden van opvang & nazorg na een vervelend incident op een werkplek
  • het geven van agressietrainingen aan medewerkers in risicoberoepen 
  • het geven van traumatrainingen aan Bedrijfsopvangteams en Leidinggevenden
  • advies & coachingsgesprekken op het gebied van Preventieve Traumazorg

Waar het bij PTSS-Preventie over gaat

Bij PTSS-Preventie gaat het om het ondersteunen van de eerste fase van een natuurlijk verwerkingsproces na een vervelend incident op het werk. De hulpverlening is gericht op het aanspreken of herontdekken van het zelfherstellende vermogen van een mens en diens leefomgeving. 

Luisteren, aansluiten bij behoeften, emotioneel & praktische steunen en uitleg geven over (mogelijk) heftige reacties. 

Het is normaal dat er even niet goed geslapen wordt, men moe is, geen goede focus heeft, alerter dan anders is en dat men steeds aan het incident moet denken. Zij zijn normale reacties na een abnormale situatie. 

Ga nu aan de slag met de Trauma Klachten Checklist

Laat mij jou helpen bij het begeleiden van een medewerker 

>